...just my 2 cents on popular culture

...just my 2 cents on popular culture

miercuri, 19 noiembrie 2014

REVENIRI 2014



AT THE GATES - At War With Reality

Dupa aproape douazeci de ani de la  fenomenalul  Slaughter of the Soul (1995), Tompa Lindberg  & Co ( fratii Björler, Martin Larsson si multinationalul tobosar Adrian Erlandsson) au pus-o de-un album nou-nout, ce suna brici si mai beneficiaza si de grafica lui Costin Chioreanu.



CROWBAR - Symmetry In Black

Se pare ca insuratoarea si plecarea din DOWN ia priit lu’ nenea Kirk Windstein.Nu ar fi neaparat o revenire in adevaratul sens al cuvantului, CROWBAR scotand regulat albume, insa Symmetry In Black m-a dat pe spate si m-a facut sa-mi regret prejudecatile mai vechi legate de acesta trupa si de sludge in general, ignorand in mod deliberat acest subgen pe care l-am considerat a fi doar o ruda mai saraca a doomului.Dar despre asta si mai pe larg despre fascinatia mea recenta pentru Nola sludge, alta data (spoiler…).




GRIMEGOD - Wrong Roads

Dupa 14 ani de la With Broken Wings, pionierii doom-death-ului romanesc revin cu un nou album bine inchegat si care m-a facut sa-mi caut plin de nostalgie  caseta cu Under the Sad and Silent Sky.




PINK FLOYD - The Endless River

Privit de unii ca un The Division Bell part.2, The Endless River a ajuns saptamana asta pe primul loc in topurile britanice.Din pacate n-am apucat sa-l disec mai pe indelete …




SANCTUARY - The Year the Sun Died

Daca tot a crapat Nevermore taman cand erau antamati pentru un festival in Romanica la care subsemnatul avea belet, mi-am aplecat urechea cu maxim interes la recenta productiune a proaspat reinviatilor Sanctuary.Drept pentru care am decretat The Year the Sun Died a fi unul dintre cele mai bune albume pe anul asta iar pe monsieur Warrel Dane ca unul dintre cei mai buni vocalisti ever.Am zis!

******

Si ultima revenire consemnata aici e a subsemnatului in online.Anul 2014 a fost un an al naibii de incarcat, atat personal cat si professional, ca n-am mai apucat sa-mi trag sufletul decat acum in toamna. In februarie poporul doomsteresc s-a inmultit la numar cu un Mr.Doomeekus junior, ordinea de zi (si mai ales de noapte) schimbandu-mi-se drastic. A fost un an sabatic in ceea ce priveste concertele (neintetionat, desi cu biletele de Artmania in buzunar, a trebuit sa-mi schimb planurile…).


YOUR’S,



4 comentarii:

  1. Cred ca lasasem un comment legat de At The Gates :)

    RăspundețiȘtergere
  2. La mine n-a ajuns :) ...Comentariile's lasate "pe direct", n-am moderare asa ca nu-mi explic de ce.Blogspotu' asta e mai ciudat cateodata ...

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, vreo doi amici au avut blogul aproape complet blocat timp de o saptamana. Unul a si trecut pe Wordpress dupa experienta respectiva. Dar, sa fim pozitivi: poate am uitat eu sa ma loghez inainte de a posta :)

    Oricum, Sarbatori Frumoase :)

    RăspundețiȘtergere